Wasadvies


Wasadvies

Het beste kunt u uw lingerie en badkleding met de hand wassen in water van 30 graden Celsius met een wasmiddel zonder wasverzachter. Kiest u er toch voor dit met de wasmachine te doen dan stelt u deze in op een handwasprogramma (zijde of wolwas). Stel de temperatuur in op 30 graden en het toerental van de centrifuge zo laag mogelijk (bv. 400), maar eigenlijk is het beter om niet te centrifugeren. Gebruik altijd een waszakje en het liefst alleen lingerie. Beugels kunnen zo niet breken en de voorgevormde cups blijven dan mooi glad. Gebruik het liefst een fijnwasmiddel. Vermijd het drogen in de volle zon of dicht bij een radiator. Lingerie kan niet in de droogtrommel.

Onderhoudstips badkleding

Met een goede behandeling blijft uw badmode langer vormvast. Chloor, transpiratie, chemicaliën in het zwembad  en cosmetica (zonnebrandproducten en shampoo) zijn agressieve stoffen voor de elastische vezels in uw badkleding. Spoel daarom uw badkleding na iedere draagbeurt direct uit in schoon water en was deze zo snel mogelijk met wat fijnwasmiddel. Wring uw badkleding nooit uit!

De massagedouches in een whirlpool zijn funest. De combinatie van chloor en de waterdruk tast de vezels en de kleuren aan. Zon en verwarming maken de elastische vezels zwakker. Vermijd overmatige blootstelling en doe uw badmode nooit in de droger. Berg uw badkleding pas op wanneer het helemaal droog is. Pas op: bij contact met ruwe oppervlakken of glijbanen hierdoor kan uw badkleding gaan pillen en slijt de badmode sneller. Draag tijdens uw vakantie niet een badkleding stuk maar wissel deze om de dag af. Hier door neemt het elasthan zijn normale vorm weer aan en blijft het elasthan langer elastisch.